[email protected]

Belum menuliskan informasi profilenya.

Selengkapnya
Navigasi Web
Onde-onde

Onde-onde

Tantangan Menulis 60 hari

Tantangan gurusiana hari 47

ONDE-ONDE

Minggu Pagi kesempatan untuak mamanjokan salero basamu keluarga tacinto buek makanan nan enteng indak mahabiskan banyak wakatu pulo, kito buek onde-onde.

Onde- onde tu adolah masakan nan salah satunyu tamasuak masakan nan ado di Ranah Minang, nan bahan dasarnyu tabuek dari tapuang puluik( tepung ketan),gulo saka( gulo merah), sudah ti karambia nan alah baparuik( kelapa parut), agiah garam jo paharum sacukuiknyu.

Kue nan batuak jo bahan nan sederhana, tapi indak kalah jo rasonyu, caro mambueknyu simpel pulo, puluik nan di siram jo aia angek di bulek kan sudah tu masuakan gulo saka nan alah di potong ketek-ketek kadalam nan bulek tadi, sudah tu di rabuih atau dimasak di kukusan, kalau lah masak oles kan karambia nan alah di paruik,hmm... onde-onde siap untuk dimakan.Manuruik sajarah urang tuo-tuo mangko banamu onde onde, dulu ada urang bule nan makan kue ko, katiko sadang mamakan kalua gulo saka dari dalam, sahinggo baliau tu heran sambie bapikie ba'a caro mamamsuakkan saka kadalam jo raso heran.selamat mencoba ....!

Minggu 15 Maret 2020

DISCLAIMER
Konten pada website ini merupakan konten yang di tulis oleh user. Tanggung jawab isi adalah sepenuhnya oleh user/penulis. Pihak pengelola web tidak memiliki tanggung jawab apapun atas hal hal yang dapat ditimbulkan dari penerbitan artikel di website ini, namun setiap orang bisa mengirimkan surat aduan yang akan ditindak lanjuti oleh pengelola sebaik mungkin. Pengelola website berhak untuk membatalkan penayangan artikel, penghapusan artikel hingga penonaktifan akun penulis bila terdapat konten yang tidak seharusnya ditayangkan di web ini.

Laporkan Penyalahgunaan

Komentar




search

New Post