Ketan Sambel
#TantanganGurusiana
Tantangan Hari Ke -10
Ketan Sambel
Sakben sore udan, hawane adem enak e gawe sing anget-anget dinikmati karo keluarga. Monggo lur dicoba resep soko mbah buyutku yaiku Ketan Sambel seng uenak pool. Monggo disimak.
🍙Bahan :
Ketan puteh
1/2 klopo diparut
1/2 liter santen kani
1 sendok uya
2 helai godhong pandan
🍙Bumbu:
1/4 kacang kedele
3 biji lombok abang
3 siung bawang puteh
1 sendok uya
2 sendok gula
🍙Carane gawe:
1. Ketan dipususi
2. Siapno dandang gawe adang ketan e
3. Cemplungno ketan sing wis dipususi, entenono sampek umep
4. Yen wes kemreseng, ketan entasen di deleh panci siap di tapung karon ditambahi santen kani sing digodog, godhong pandan lan uya
5. Entenono ketane sampek kesed
6. Dandange yen wes kemreseng, ketan e ditapungno
7. Dienteni sampek 1/2 jam
8. Yen gawe bumbu, kacang kedele, lombok abang lan bawang puteh disangrai
9. Yen kacang kedele e wes kecoklatan entas en
10. Kacang kedele, lombok abang, bawang puteh, gula lan uya diblender bareng sampek dadi lembut
11. Ketan e wes mateng ditaburi klopo parut lan sambel kedele siap di dhahar.
Ketan Sambel dinikmati karo teh anget enak pool
#salamliterasi
#lestarikanbahasadaerah
Sidoarjo, 16 Februari 2020
Konten pada website ini merupakan konten yang di tulis oleh user. Tanggung jawab isi adalah sepenuhnya oleh user/penulis. Pihak pengelola web tidak memiliki tanggung jawab apapun atas hal hal yang dapat ditimbulkan dari penerbitan artikel di website ini, namun setiap orang bisa mengirimkan surat aduan yang akan ditindak lanjuti oleh pengelola sebaik mungkin. Pengelola website berhak untuk membatalkan penayangan artikel, penghapusan artikel hingga penonaktifan akun penulis bila terdapat konten yang tidak seharusnya ditayangkan di web ini.
Laporkan Penyalahgunaan
Komentar